Şirketimiz, bünyesinde bulunan firmaların defter ve belgelerinin en iyi şekilde kayıtlarını tutarak istenilen bilgiye en kısa zamanda ulaşılabilmesi için birkaç seçenek ile hizmet vermektedir.
Bu seçenekler ;
Kurumunuzda evrakların müşavirliğimiz tarafımızdan teslim alınıp kayda alındıktan sonra muhafaza edilmesi.
Muhasebenin, firmanın kendi bünyesinde kayda alınarak müşavirliğimizce danışmanlık verilmesi, belge ve kayıtların çapraz kontrollerinin yapılması ve evrakların bünyenizde saklanması,
Muhasebenin şirket bünyesinde, müşavirliğimizin size tahsis edeceği bir veya birkaç personelle kayıtların hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi hedeflenmektedir. Bu seçenekte ilgili personelin maaş ve diğer özlük hakları müşavirliğimizce karşılanmaktadır.
Bütçe hazırlık çalışmalarının yapılmasında önderlik yapılması, Hazırlanan bütçenin gerçekleşen hesap sonuçları ile karşılaştırılmasında danışmanlık hizmetinin verilmesi; Finansman departmanında görevli personele finansal raporların ve nakit akım tablolarının güncellemesinde danışmanlık hizmetinin verilmesi
Devlet Destekleri, Kobi Destekleri, Yatırım Teşvik belgesi işlemleri, Diğer Hibe ve Destekler Sınırlı uygunluk denetimi hizmeti verilmektedir. Bu çerçevede ; Sınırlı Uygunluk Denetimine Tabi Tutulacak Unsurlar; - Muhasebe sistem ve işleyişinin denetimi ve analizi - Kurumun ihtiyaç ve talebi doğrultusunda hesap planının revize edilmesi, - Kasa ve banka hesapları ile portföydeki mevcutların kontrolü, - Kurumun borç ve alacaklarına ilişkin mutabakatların yapılmasına ilişkin çalışmaların gözetimi - Kurumun aktifinde yer alan sabit kıymetlerin mevcudiyetinin ve korunmasına yönelik denetim - Muhasebe kayıtlarının arşivlenme düzeninin incelenmesi , - Bilanço kalemlerinin uygunluğu denetimi - Gelir tablosuna yansıyan gelir ve gider hesaplarının denetimi - Hazırlanan kayıt ve beyanların vergi kanunları çerçevesinde sınırlı denetimi - Şirketin nakdi ve gayri nakdi yükümlülüklerine ilişkin tespitin yapılması - Finansal tabloların analizi Şirketin kayıtlarının ve mali tablolara ilişkin raporların sağlıklı ve güvenilir olması için; - Muhasebe Programın incelenmesi, - Muhasebe kayıtlarının test edilmesi, - Muhasebe programının entegrasyonunun test edilmesi, - Raporların test edilmesi,
İhracat yapan şirketler ihraç ettikleri malın bünyesine giren ve indirim yoluyla gideremedikleri KDV'yi iade alma hakkına sahiptirler İade ya Maliye Bakanlığı denetim elemanlarının yada Yeminli Mali Müşavirlerin yazacağı rapora göre alınmaktadır. 3065 s. Kanun hükümlerine göre şirketler indirimle gideremedikleri KDV'lerini aşağıda sayılan hallerde geri alabilmektedir. 1) Direk ihracat satışlarında, 2) İhraç kayıtlı satışlarda, 3) Dahilde İşleme Belgesi kapsamında yapılan satışlarda, 4) Teşvik Belgeli Yatırım Malları satışlarında, 5) Transit ve Uluslar arası taşımacılıkta, 6) Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara yapılan satışlarda, 7) İndirimli orana tabi gıda maddeleri satışı, kitap, dergi satışları, inşaat şirketlerinin konut yapı kooperatiflerine yapmış oldukları teslim ve hizmetlerde Yukarıda belirtilen işlemlerden iadesi gereken KDV'lerin geri alınabilmesi için rapor tanzimi hizmetleri.
Ulusal ve Uluslar arası bağımsız denetim standartlarına göre bağımsız denetim yapmaktadır. Bağımsız denetim, işletmelerin yıllık finansal tablo ve diğer finansal bilgilerinin, bu tablo ve bilgiler için belirlenen kriterlere (örneğin, uluslararası finansal raporlama standartlarına) uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, genel kabul görmüş bağımsız denetim standartlarında öngörülen gerekli tüm bağımsız denetim tekniklerinin uygulanarak, defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenmesi ve değerlendirilerek rapora bağlanmasını ifade eder.
Şirket kuruluşları ,Anonim Şirketlerde (her yıl yapılması zorunlu olan) olağan /olağanüstü genel kurul toplantıları düzenlenmesi ve tescili, Şirketin ortak veya adres değişiklikleri ve tescili, Şirket Tasfiyesi ,Birleşmesi ,Devir ve Satın alma İşlemleri, Şirket sermaye artırımı ve tescili,Yatırım Teşvik Belgesi Alımı, Yabancı sermayeli şirket kuruluşları ile bunların diğer işlemleri.
A-UFI Fuar Denetimi Hizmetleri, B-Özel Amaçlı Diğer Raporlar; 1- İAS (Uluslar arası Muhasebe Standartları) ile TMS-2 (Türkiye Muhasebe Standartları) 'ye göre Enflasyon Muhasebesi uygulamaları ve raporlamaları, 2- USGAP Sistemine göre Bilanço Gelir Tablo düzenlemeleri ve raporları, 3- Banka Kredi raporları, 4- Özel Amaçlı diğer raporlar.
Tarhiyat Öncesi ve Tarhiyat sonrası uzlaşma komisyonlarına başvuruda bulunmak ve komisyon toplantılarına mükellefler ile birlikte katılmak, vergi mahkemelerine ve davalara katılmak.
Muhasebe ve finans departmanında çalışan personelin yetkinlik ve yeterliliğinin test edilmesi ve yapılan çalışmaların bir rapora bağlanması
Muhasebe departmanında çalışan personelin güncel mevzuata yönelik gelişimini sağlamak amacı ile eğitim çalışmalarının yapılması, ayrıca şirketin muhasebe departmanı personelinin konuyla ilgili bilgilendirilmesini sağlamak amacı ile belirlenmiş periyotlarda eğitimler düzenlenmesi Şirketin muhasebe sorumlusuna mali danışmanlık vermek. Denetim ve Tasdik Raporlarının tanzim edilmesi.